DC Cooking

Koken, Competenties en Therapie in één.

 

 

DC interventiesContact

DC Cooking: Koken, Competenties en Therapie in één.

Bij Dedicated Coaching geloven we in de kracht van koken als een waardevol instrument voor de persoonlijke groei en ontwikkeling van jongeren. Met ons unieke programma “DC Cooking” combineren we de culinaire wereld met therapie, waarbij we jongeren competenties aanleren en tegelijkertijd in gesprek gaan. Dit resulteert in een unieke en effectieve ervaring die zowel plezier als therapeutische vooruitgang biedt.

Wat houdt DC Cooking in?.

  Tijdens DC Cooking krijgen jongeren de mogelijkheid om actief deel te nemen aan het kookproces. Ze leren praktische vaardigheden, ontdekken nieuwe smaken en ervaren de voldoening van het creëren van heerlijke gerechten. Het koken zelf is echter slechts een deel van het programma. We gebruiken de kookactiviteiten als een platform om openhartige gesprekken te voeren en therapeutische interventies toe te passen. Onze begeleiders creëren een veilige en ondersteunende omgeving waarin jongeren vrij kunnen spreken en diepgaande verbindingen kunnen maken.

  Dit gaan we doen.

   I

   Competentieontwikkeling

   Door actief deel te nemen aan het kookproces leren jongeren waardevolle culinaire vaardigheden, zoals het volgen van recepten, snijtechnieken en het combineren van smaken. Dit vergroot hun gevoel van competentie en zelfvertrouwen in de keuken.

   I

   Therapeutische gesprekken

   Tijdens het koken gaan we in gesprek met jongeren. Dit biedt een gelegenheid om te praten over hun persoonlijke uitdagingen, emoties en doelen. De informele setting van de keuken helpt hen zich op hun gemak te voelen en op een natuurlijke manier hun gedachten en gevoelens te delen.

   I

   Samenwerking en communicatie

   Koken vereist samenwerking en communicatie. Jongeren leren effectief samen te werken, taken te verdelen en te overleggen. Dit versterkt hun sociale en communicatieve vaardigheden, die waardevol zijn in verschillende aspecten van het leven.

   I

   Zelfreflectie en zelfontplooiing

   Het kookproces biedt momenten van reflectie en zelfontplooiing. Jongeren worden aangemoedigd om na te denken over hun ervaringen, hun sterke punten en groeigebieden te identificeren, en doelen te stellen voor persoonlijke ontwikkeling.

   Direct verwijzen?

   Aanmelden

   Vragen over onze hulp?

   085 – 080 50 86 of

   Samenwerkingspartners

   Chat openen
   1
   Scan de code
   Hallo
   Kunnen we je helpen?