DC Sport

Therapie door middel van Sport.

 

 

DC interventiesContact

DC Sport: Therapie door middel van Sport.

Bij Dedicated Coaching geloven we in de kracht van sport als een therapeutisch middel voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Met ons programma “DC Sport” bieden we jongeren de mogelijkheid om via sportieve activiteiten aan zichzelf te werken en hun welzijn te verbeteren.

Wat houdt DC Sport in?.

  DC Sport is een unieke benadering waarbij we de kracht van sport combineren met therapeutische principes. Via verschillende sporten en bewegingsactiviteiten creëren we een veilige omgeving waarin jongeren kunnen groeien, uitdagingen kunnen aangaan en vaardigheden kunnen ontwikkelen. Onze begeleiders zijn ervaren in zowel sportcoaching als therapie, waardoor ze jongeren op holistische wijze kunnen ondersteunen.

  Dit gaan we doen.

   I

   Emotionele en mentale welzijn

   Sport kan helpen bij het bevorderen van het emotionele en mentale welzijn van jongeren. Door actief te zijn en endorfines vrij te geven, kunnen ze stress verminderen, stemming verbeteren en zelfvertrouwen vergroten.

   I

   Zelfreflectie en zelfbewustzijn

   Tijdens sportieve activiteiten krijgen jongeren de gelegenheid om zichzelf te observeren en te reflecteren. Ze leren hun sterke punten, uitdagingen en groeigebieden herkennen, wat bijdraagt aan zelfbewustzijn en persoonlijke ontwikkeling.

   I

   Stress- en emotieregulatie

   Tijdens sportieve activiteiten leren jongeren hoe ze op een gezonde en productieve manier met stress en emoties kunnen omgaan. Ze ontwikkelen copingmechanismen en leren vaardigheden om stress te verminderen en emoties te reguleren.

   I

   Zelfvertrouwen en veerkracht

   Door sportieve uitdagingen aan te gaan en persoonlijke doelen te stellen, kunnen jongeren hun zelfvertrouwen vergroten en veerkracht ontwikkelen. Ze ervaren persoonlijke groei en ontdekken hun eigen potentieel.

   Direct verwijzen?

   Aanmelden

   Vragen over onze hulp?

   085 – 080 50 86 of

   Samenwerkingspartners

   Chat openen
   1
   Scan de code
   Hallo
   Kunnen we je helpen?