Nazorg

 

 

Naast mijn werk bij Intermetzo wil ik jongeren begeleiden en ondersteunen tijdens hun nazorgtraject. Samen met een collega-coach richt ik mij op begeleiding, ondersteuning en training van de jongeren.

Wij kijken naar wat de jongeren op dit moment nodig hebben om te kunnen meedraaien in de maatschappij. Wij gaan samen met de jongeren op zoek naar wat zij nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Wat doet hen groeien? Wat geeft hen inspiratie? Wat is hun doel? En waar zitten de blokkades die ervoor zorgen dat zij hun doelen niet behalen? Wij willen een verschil maken door de jongeren te zien als unieke wezens en daarbij staat hulp op maat centraal. Voor veel van deze jongeren geldt ook nog eens dat zij laagbegaafd zijn. Juist daarom is hulp op maat zo belangrijk.

– Weekplanning maken
– Papierwerk/financiën/administratie
– Verstandig boodschappen doen
– Contact met familie opbouwen, leren om zelf vragen te stellen aan familie zonder hulp van de coach
– Een baan vinden
– Nederlandse taal beter beheersen

Mijn collega-coach en ik werken samen met de jongeren aan hun persoonlijke groei en ontwikkeling in de vorm van behandeling op maat. In eerste instantie gebeurt dit op een coachende manier. Daarbij wordt vooral een beroep gedaan op het zelfhelend vermogen van de jongere om zo zijn “ik” te versterken. Als blijkt dat er nog onverwerkt trauma’s zijn is EMDR en/of systemisch werk ook mogelijk. Op deze manier willen wij een totaalpakket aanbieden om jongeren hulp op maat te bieden en hen zo goed mogelijk te begeleiden, zodat zij weer op een positieve manier kunnen deelnemen aan de maatschappij.